Boek met recepten om af te vallen

Boek met recepten om af te vallen
 • Bericht auteur:
 • Berichtcategorie:Blog
 • Laatste wijziging in bericht:januari 30, 2021

Het beste boek met recepten om af te vallen

De afslankrecepten bijbel is een boek met recepten om af te vallen. Het boek is ontwikkeld door Drs. Oscar Helm. Hij is eigenaar van HappyHealthy en heeft nu dit super toffe boek geschreven. Het doel van het boek is om mensen te helpen tijdens hun afvalproces, door middel van lekkere maaltijden die ook nog voldoening geven. Je krijgt dus het beste van twee werelden. Oscar beweert inmiddels meer dan 3500 mensen geholpen te hebben met afvallen met dit boek, waaronder Nicolette van Dam. Hier moest ik natuurlijk meer van weten en zodoende ben ik op onderzoek uitgegaan.

Wat kun je verwachten van de afslankreceptenbijbel?

Tip: Er is een geheime kortingscode van het boek!: Hier hoef je niet de volledige prijs te betalen.

De afslankreceptenbijbel gaat uit van maaltijden op een koolhydraatarm dieet. Dit is tevens één van de meest gezonde en beste manier om af te vallen. Dit aangetoond middels studies. (1)

Het boek is zo opgesteld dat het maaltijden bevat die je op elk moment van de dag kunt bereiden. Hiermee bedoelen we dat er maaltijden zijn voor de ochtend, middag en avond. Zeer uitgebreid dus!

De recepten bevatten voornamelijk veel eiwitten en weinig koolhydraten. Als je vaker op onze website komt, weet je dat eiwitten ook er goed voor je zijn. Daarnaast zorgt Oscar ervoor dat je (door onder andere de weinige koolhydraten) ook zeer weinig geraffineerde suikers binnenkrijgt. Dit zijn echte dikmakers.

In totaal zijn het meer dan 100 recepten waarmee dus wel even vooruit kunt. In een notendop samengevat vinden we de volledigheid ruim voldoende!

Het boek heeft tot dusver een erg goede beoordeling gekregen van haar lezers en is zowel als e-book beschikbaar als in een papieren versie.

Ook zijn er nu extra bonus toevoegingen toegevoegd aan het boek, deze zijn onderaan de pagina te vinden. 

SAMENVATTING WAT KUN JE VERWACHTEN VAN HET BOEK?
De afslankreceptenbijbel gaat uit van een koolhydraatarm dieet om vet te verliezen. Het is er op gericht door middel van voedzame en vooral ook lekkere recepten, afvallen gemakkelijker te maken. Het boek bevat meer dan 100 recepten en is erg goed beoordeeld door haar lezers. Het bevat nu ook een aantal bonussen.

Zowel in e-book als in fysieke vorm.

Waarom is deze manier van afvallen zo goed voor je?

Deze manier van afvallen is stukken beter dan zogenoemde ”crash diëten” waarbij je een hele week alleen maar shakes of andere onverzadigbare dingen eet of drinkt.

Dit heeft meerdere redenen:

 • Afvallen gaat niet in één week, maar dit moet je structureel doen. Daarom is het wel zo fijn dat de maaltijden die je eet voedzaam zijn en een verzadigd gevoel geven.
 • Als je lichaam de juiste voedingsstoffen binnen krijgt, val je op een gezonde manier af. Je zult meer vet verbranden en minder spiermassa.
 • Crash diëten of gewoon ongezonde diëten zorgen ervoor dat je ook veel minder energie hebt, hierdoor zullen ook je werkprestaties kunnen afnemen.
 • Wanneer je bepaalde voedingsstoffen niet meer binnenkrijgt, zal het afvalproces alleen maar langzamer gaan. Het is dus belangrijk om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. Eventueel kun je je voeding verrijken met aminozuren of andere supplementen.
 • Je zult je daarnaast mentaal erg zwak voelen als je een ”crash dieet” volgt. Je zult een stuk beter gemutst zijn als je gezonde voeding uit de afslankreceptenbijbel eet.

Is de manier van afvallen zoals omschreven haalbaar?

Laten we voorop stellen dat afvallen mentaal nooit de voorkeur heeft, het is veel fijner om elke dag te kunnen eten wat je wilt. Echter zijn er bepaalde redenen dat je wil afvallen, bijvoorbeeld een goed figuur. Hierdoor kan het soms nodig zijn om een periode op je voeding te letten en wat strenger voor jezelf te zijn. Het is daarbij belangrijk dat je een methode volgt die haalbaar is, want als je het niet afmaakt schiet je er weinig mee op.

De methode omschreven in dit boek is één van de betere afvalmethodes die ik gezien heb, eerlijk waar. Het zijn lekkere recepten en je krijgt genoeg essentiele voedingsstoffen binnen om je overdag fit en krachtig te voelen. Ook wordt er uitgelegd waarom je bepaalde voeding eet, hierdoor begrijp je de achterliggende gedachte beter, wat voor mij erg stimulerend werkt.

Voor mijzelf werkte het het beste wanneer ik deze methode voor een periode van 1 tot 2 maanden volg en er dan voor zorg dat dit bijvoorbeeld niet in december is. Dan heb ik namelijk veel verjaardagen en vallen de feestdagen er ook nog binnen. Dit heb ik één keer geprobeerd, met zeer weinig resultaat tot gevolg.

Echter zijn de maanden januari en februari zeer rustig voor mij en kon ik zodoende hier goed de methode van de afslankreceptenbijbel toepassen. Dit had tot gevolg dat ik meer dan 5 kilo verloor over een tijdsbestek van 5 maanden.

SAMENVATTING IS HET HAALBAAR?
Mijn conclusie is dus dat de methode uit de afslankreceptenbijbel haalbaar is als je er voor zorgt dat je het dus ook effectief kunt toepassen, zonder op verjaardagen en feestjes van de methode af te stappen.

Bonus

Dit was namelijk nog niet alles, naast dat dit een boek voor op de eerste plaats recepten bevat, bevat dit boek ook een dieetplan en een algemeen deel over gezonde voeding.

Of dat nog niet genoeg was zijn er ook nog een aantal bonus recepten te vinden, die los staan van de eerste 100+ recepten:

 • Bonus 1: Dag- en Weekmenu’s en Boodschappentips. Dit is een bonus die onderdeel is van het boek: de afslankreceptenbijbel en bestaat uit een menu voor zes weken. Elke dag uit deze weken zijn vooraf recepten bepaald die op een betreffende dag gegeten kunnen worden. Hiervoor is dus een complete boodschappenlijst gemaakt, waarbij je het alleen hoeft te halen en te koken.
 • Bonus 2: 12 richtlijnen voor een slank en Gezond Lichaam. Dit zijn twaalf richtlijnen die onder de algemene informatie van het boek vallen en daar begint hij dan ook mee. Ze behoren tot de eerste 30 pagina’s.
 • Bonus 3: Het Utieme Afslankprogramma.
 • Bonus 4: 10 Gezonden toetjes. Eigenlijk horen toetjes niet in de afslankreceptenbijbel en misschien staan ze er daarom ook wel niet in… Toch wordt er een los e-book meegeleverd met 10 recepten. En nog gezond ook.
 • Bonus 5: 84 Gezonde tussendoortjes. Dit is een extra e-book dat je erbij krijgt. Het is downloadbaar als PDF-bestand en bevat 84 tussendoortjes. Het is een leuke aanvulling op de recepten, maar de opmaak is niet om over naar huis te schrijven. Toch een leuke aanvulling!

Of wil je dit jaar weer geen summer-body hebben?

Dit bericht heeft 6 reacties.

 1. Brenda

  Goed geschreven dit! En goed in dr praktijk te brengen.

 2. Thomas

  Ik wil zeker een summerbody hebben dit jaar. Niet alleen voel ik me dan nog net wat lekkerder over mezelf het is ook veel gezonder om in shape te zijn dan overgewicht te hebben.

  Ik heb dit NOOIT GEWETEN, maar slechte voeding veroorzaakt zelfs 30% van alle kankersoorten! Bizar hè

  Ik schrok best wel toen ik hier achter wasgekomen in een gesprek met Ellen Kampman in de podcast Levenslessen. https://youtu.be/v-P0sNV_5Ik

  1. admin

   Toffe video man! Je kunt altijd een bericht sturen als je hulp wilt hebben bij het afvallen (y)

Geef een antwoord