Super tips om sneller af te vallen

Super tips om sneller af te vallen
  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Blog
  • Laatste wijziging in bericht:april 27, 2021

Inleiding ”hoe kan ik sneller afvallen?”

Gezonde voeding bevat veel aminozuren, vitamines en mineralen die je helpen het proces van afvallen te versnellen en gezond te laten verlopen. In dit artikel zal je dus dingen over voeding leren.

Daarnaast vinden we het ook belangrijk om een aantal tips te geven die je overal kunt toepassen en die gemakkelijk toepasbaar zijn!

1. Het belang van voeding om sneller af te vallen

Mensen vragen zich vaak af: ”hoe kan ik snel afvallen”? Afvallen kan erg snel gaan als je je calorietekort ernstig terug brengt (+500 kcal onder je behoefte). Echter is dit bij het uitoefenen van fitness of fysieke sporten niet aan te raden.

Het is aan te raden een calorientekort van 200-500 kcal onder je behoefte te gaan zitten. Je zult anders namelijk een grote terugval kunnen verwachten in je uithoudingsvermogen en kracht.

Daarnaast heb je bij een groot calorietekort ook meer kans om (deels) spiermassa te verliezen. Dit zul je dan na je afvalperiode weer terug moeten winnen.

Je kunt het beste gezond afvallen met behulp van een personal trainer. Een personal trainen kan een voedings- en trainingsschema voor je opstellen voor het maximale resultaat.

Met de de juiste voeding en training zul je je vetverbranding kunnen stimuleren en aan het einde van de streep het beste resultaat hebben.

Droogtrainen academie heeft voor zowel mannen als vrouwen een succes formule bedacht, waarmee afvallen en vet verbranden een eitje word:

2. Vormen van afvalmethodes

Bij elke vorm van afvallen en vetverbranding zul je een calorieën tekort moeten hanteren. Want als je geen calorieën tekort hanteert zul je ook niet afvallen. Het is zo simpel als dat.

Als je meer eet dan je nodig hebt, kom je aan. En als je minder eet dan je nodig hebt, val je af. Wanneer je dit doet met gezonde voeding dan zal in beide gevallen het resultaat verbeteren.

Een paar voorbeelden van diëten die op dit moment populair zijn, zijn:

Elk dieet is gebaseerd op minder eten dan je nodig hebt en wordt vaak gevolgd in de vorm van een koolhydraat-arm dieet. Dan worden er wat meer eiwitten en vetten gegeten en wat minder koolhydraten. Dit vanwege meer spierbehoud en snellere vetverbranding.

Onderaan de pagina staat een receptenboek met de juiste voedingsmiddelen om snel vet en gewicht te verliezen.

2.1 Keto-dieet

Bij het keto-dieet is het de bedoeling dat je alleen vetten en eiwitten eet en je koolhydraten buiten boord houdt. Dit versnelt het afvalproces. Het nadeel van het keto-dieet is dat je veel maaltijden (ook avondmaaltijden met familie) niet mee kunt eten. Wij hebben 5 aminozuren gekozen die je zeker tijdens het keto-dieet moet toepassen.

2.2 Intermittent fasting

Intermittent fasting kan op verschillende manieren beoefent worden. Het gaat erom dat je voor een lange periode (minimaal 12 uur) geen calorieën binnenkrijgt. Alleen (sommige) thee, zwarte koffie, water en een aantal andere voedingsmiddelen die geen calorieën bevatten zijn toegestaan tijdens intermittent fasting dieet. Dit om ervoor te zorgen dat je lichaam in een stand komt waarin het je vetverbranding stimuleert. Dit gebeurd dus na 12 uur.

2.3 Paleo dieet

Het principe van het paleo dieet is gebaseerd op de oertijd, toen de mens nog met knuppels achter een kudde buffels aan rende. Het dieet is (zoals de meeste dieten trouwens) voornamelijk gebaseerd op vlees, vis, eieren, fruit en soms wat noten en zaden. Er zijn ook een hoop verboden voedingsmiddelen bij het paleo dieet. Zo zijn suiker, granen, peulvruchten en melk verboden. Dit maakt het soms wat lastig om het paleo dieet uit te voeren.

2.4 Koolhydraat-arm dieet

Dit is een dieet waarbij je net als bij het keto-dieet koolhydraten schrapt, alleen niet zo drastisch als bij het keto-dieet. Je eet hier wel minder koolhydraten als gewoonlijk, maar je mag ze nog wel eten. Dit is ideaal om bijvoorbeeld tijdens de avondmaaltijd te doen of vlak voor het sporten. Het principe is dat je over het algemeen gezond eet en minder calorieen binnenkrijgt dan je nodig hebt. Je haalt deze calorieën voornamelijk uit proteine en vetten, wat het ook geliefd maakt onder sporters.

3. Tips bij sneller afvallen

Hieronder vind je een aantal tips die erg bruikbaar zijn als je sneller wilt afvallen. Zelf gebruiken we deze tips ook en veel lezers en vrienden vinden ze ook erg goed.

3.1 Koop een boek om inspiratieloze avonden in de keuken te voorkomen

Er zijn talloze betaalbare boeken die erop gericht zijn je te helpen bij het afvallen. Stel je jezelf vaak de vraag ”hoe kan ik sneller afvallen?”. Nou, koop een boek! Wij hebben een pagina gewijd aan een boek dat zeer goed in de markt is gevallen en al veel mensen van hun vetbuikjes heeft afgeholpen. Dit is de link naar het boek dat er voor zorgt dat je snel kunt afvallen. Een afhaalmaaltijd kan wel eens duurder zijn..

3.2 Loop een ronde in de middagpauze

Heb je de gewoonte om met collega’s in de pauze op je plek te blijven zitten of beneden in de kantine plaats te nemen? Verander eens van gedachten en nodig je collega’s uit om een rondje te wandelen. Je zult versteld staan hoe goed een dagelijkse wandeling voor je is. En niet alleen fysiek maar ook mentaal. Willen je collega’s niet mee? Ga dan gewoon eens alleen. Wil je meer weten of de resultaten die je met wandelen kunt boeken, bezoek dan eens onze pagina: afvallen met wandelen.

3.3 Honger? Eet meer groente!

Onee hoe kan ik nou afvallen? Ik heb altijd honger! Eet dan eens wat meer groente. Het vult goed en bevat nauwelijks calorieën. Zo bevat 100 gram bloemkool slechts 25 calorieën. Ter vergelijking: in een klein blikje cola zitten meer dan 100 calorieën.

3.4 Sla frisdrank, fast food, toetjes en dat soort meuk helemaal over

Weet je niet waar je moet beginnen en verdrink je in de zee der voedingsinformatie? Heel begrijpelijk. Een gouden tip is om dingen als frisdrank, fast food en andere mega ongezonde voedingsmiddelen als eerst te bannen uit je dieet. Echt als je dit doet heb je al bijna de helft gewonnen. Kijk eens op de site van Mac Donalds of een willekeurige pizza zaak hoeveel calorieën er in die producten zitten en je zult versteld staan.

3.5 Kijk op de achterkant van de producten die je koopt hoeveel suikers en vetten erin zitten

We hebben het dan over ongezonde vetten. Deze vetten worden vaak onverzadigde vetzuren genoemd. Hier wil je er niet teveel van binnenkrijgen want ze zijn slecht voor je gezondheid. Ook kunnen sommige producten soms een vertekenend beeld geven qua gezondheid. Zo was er een hummus van een huismerk dat veschrikkelijk ongezond was, terwijl de hummus van een ander merk gewoon gezond was. Dit was gebasseerd op de voedingsstoffen die erin zaten en deze kun je achter op de verpakking lezen.

3.6 Koop de juiste supplementen

Koop supplementen met weinig suikers en koolhydraten als je snel wilt afvallen. Als je gezond eet heb je niet eens veel supplementen nodig om je afvalproces te versnellen. Het is belangrijk dat je jezelf kunt beheersen en je uitschieters minimaal zijn. Wil je graag goede supplementen om af te vallen? Kijk dan op deze pagina van bodyandfit.com.

3.7 Zorg voor een juiste dosis aminozuren

Wil je sneller afvallen? Neem dan wat aminozuren tijdens het sporten of op een ander moment van de dag. Er zijn veel aminozuren met essentiële functies in het lichaam, die je ontzetten kunnen helpen om sneller vet te verliezen. Zo wordt carnitine gezien als een natuurlijke vetburner, maar kan ook BCAA je helpen om langer te sporten. Een leuk artikel omtrent aminozuren en sport om ook te lezen is dit artikel.

3.8 Download een applicatie om calorieën te tellen

Als je het lastig vind om te rekenen met je calorien om te bepalen hoeveel je dagelijks hebt gegeten, kun je een calorieen teller applicatie downloaden. Ze zijn er in overvloed. Eén van onze persoonlijke favorieten is ”myfitnesspal”, deze kun je op de meeste telefoonsystemen gratis downloaden. Hij kent zelf specifieke producten van diverse supermarkten.

Geef een antwoord