Aambeien behandelen

Aambeien behandelen
 • Bericht auteur:
 • Berichtcategorie:Blog
 • Laatste wijziging in bericht:juni 4, 2021

Aambeien kun je vaak zelf thuis behandelen en genezen!

Aminozuren, vitamines, mineralen en verschillende koelmiddelen/zalfjes kunnen helpen om aambeien zelf te behandelen en in de toekomst te voorkomen. Dit is belangrijk omdat aambeien nare complicaties kunnen veroorzaken. 

We hebben de beste opties voor je in dit artikel op een rijtje gezet!

Helaas kunnen aambeien zelfs zo naar worden dat je last krijgt tijdens het zitten en dat normale dagelijkse bezigheden niet meer uitvoerbaar worden.

Op deze pagina lees je welke middelen het meest effectief ingezet kunnen worden in de behandeling tegen aambeien en uiteraard is er één echte winnaar.

Vergeet in ernstige gevallen nooit een huisarts te betrekken. Succes!

Wil je (eerst) meer informatie over aambeien? Bezoek dan: wat zijn aambeien>>>

1. Onee! Aambeien, wat te doen? Simpel, de aambeien genezen..

Aambeien die eenmaal zijn uitgezakt, zullen dit ook blijven. Als geprobeerd is om het leefpatroon aan te passen, maar dit heeft niet het gewenste resultaat, dan kan een operatie uitkomst bieden. Lees ook onder kopje 6 hoe je dit zelf kunt oplossen.

Niet alle klachten die bij aambeien horen, komen ook daadwerkelijk door aambeien. Gedegen onderzoek is nodig om andere oorzaken uit te sluiten. Dit kan door middel van een colonoscopie (kijkonderzoek).

Aambeien behandelen

1.1 Aambeien verhelpen kan door:

 • Het zacht houden van de stoelgang
 • Zo min mogelijk te persen
 • Regelmatig in een warm bad gaan liggen
 • Zetpillen en zalven te gebruiken
 • Voldoende te bewegen
 • Bij aandrang, direct naar het toilet te gaan
 • De inname van koffie, scherpe kruiden, koolzuur en suiker te beperken
 • De juiste aminozuren, vitamines en mineralen nuttigen
 • Maar ook direct verhelpen door het juiste koelmiddel. Vele tevreden gebruikers gingen je voor.

Zo zal je zien dat je aambeien met de juiste kennis en hulpmiddelen effectief zelf thuis kan behandelen.

2. Aambeien genezen en voorkomen met L-arginine

Het aminozuur arginine heeft een belangrijk vaatverwijdend effect in de bloedvaten en haarvaten. Als het bloed vrij door de aderen van het rectum kan stromen, dan is de kans op bloedophoping (bloedcongestie) kleiner en dat betekent ook dat de vorming van vergrote aambeien minimaal wordt.

Ook een in 2011 gedocumenteerd onderzoek bevestigde dat arginine erg belangrijk is voor het genezen van wonden. Dit is essentieel in het geval van een gesprongen aambei of gescheurde anale kloof.

De exacte oorzaak van vergrote aambeien is nog onduidelijk.

Een mogelijke trigger is overmatige en chronische druk rond het rectum. Te veel spanning veroorzaakt een slechte bloedcirculatie.

Nederlandse wetenschappers publiceerden in 2000 een veelgeprezen studie die het voordeel van arginine documenteerde bij het ondersteunen van gezond weefsel rond rond het rectum en de spieren daar te helpen ontspannen.

Voorafgaand aan argininesuppletie werd de sluitspierdruk gemeten op gemiddeld 70 mmHg. Ongeveer zes minuten na ontvangst van argininesuppletie werd de rectumdruk opnieuw gemeten.

De gemiddelde druk daalde met 42% tot 41 mmHg en er werden geen bijwerkingen geregistreerd. Daardoor blijkt arginine dus een zeer krachtig middel in de strijd tegen aambeien.

Een combi-product van arginine en lysine kun je bestellen op bol.com.

3. Ondersteuning van gezond bindweefsel rond het rectum met L-lysine

Bindweefsel wordt voornamelijk gevormd uit elastine en collageenvezels. Wanneer deze belangrijke bouwstenen sterk vertegenwoordigd zijn, zal het bindweefsel in en rond het rectum sterk zijn en kunnen wondjes en aambeien sneller genezen.

Bindweefselvezels bestaan uit eiwitten die specifieke aminozuren bevatten.

Lysine is bijzonder belangrijk bij de vorming van deze bindweefseleiwitten, zoals Amerikaanse wetenschappers in 1995 documenteerden. Deze bevindingen zijn ook bevestigd in recenter onderzoek.

Kijk voor een combi-product van arginine en lysine hier.

4. Vitamine C is essentieel voor sterke bindweefsels

aambeien zelf thuis genezen

Voor het versterken en stroomlijnen van collageenvezels is voldoende vitamine C nodig.

Deze antioxidant is ook belangrijk om het lichaam te beschermen tegen schade door vrije radicalen.

Daardoor krijg je dus minder snel irritaties aan de huid. Omdat je minder snel irritaties aan je huid krijgt, krijg je ook minder snel last van aambeien.

Dit is in onze ogen beter voor voorkomen dan genzen, maar wij zijn geen artsen. Een product dat zowel zink als vitamine C bevat is deze. Het is dus een goed middel om aambeien te voorkomen.

5. Ambeien behandelen met zink

Bloeding zal optreden als gevolg van kapotte weefsels of scheuren van de anale kloof. Ook kan dit voorkomen bij een gescheurde aambei of als een aambei gesprongen is.

Zinkzalf is erg effectief bij het verminderen van brandende pijn bij aambeien. Ook bij scheurtjes kan het goed helpen en zal het vrijwel direct effect hebben. Zo kun je aambeien zelf behandelen met zalf.

Het resultaat van scheurtjes in aambeien kan proctitis (een ontsteking) zijn als de wond in contact komt met afvalstoffen. Onbehandeld, dit kan hele nare complicaties veroorzaken.

Zinksuppletie wordt daarom sterk aanbevolen om aambeien te behandelen. Zink zorgt ervoor dat de wond niet gaat ontsteken. Dit is belangrijk want bij een ontsteking ben je ver van huis.

Zink is een belangrijk onderdeel van enzymen die betrokken zijn bij het metabolisme van arginine en lysine.

Bovendien heeft dit mineraal antioxiderede en ontstekingsremmende eigenschappen. Zonder voldoende zink kan wondgenezing rond het rectum langer duren. Een goed product van zinkzalf is deze geweldige zalf met 75 ml inhoud.

6. Aambeien direct behandelen, wat te doen? KOELMIDDEL

Net als zinkzalf kun je aambeien effectief en snel behandelen met koelmiddel. Voor grote inwendige aambeien is volgens de reviews koelmiddel zelfs nog effectiever dan zinkzalf.

Dit komt omdat het koelmiddel inwendige aambeien effectief aanpakt door ze te bevriezen. Het is zeer effectief voor het behandelen van ontstekingen en anale zwellingen zoals aambeien.

Je kunt het makkelijk rectaal behandelen zonder pijn. Pijn, een branderig gevoel, jeuk en bloedingen zullen direct afnemen! Het is een effectieve behandeling, ontworpen door proctologen en gyneacologen.

Een groot voordeel is dat er geen werkzame stoffen in het bloed komen en het direct resultaat levert. Iedereen wil toch van die vervelende aambeien af?

De behandeling is geheel pijnloos en kent geen bijwerkingen! Het enige wat je hoeft te doen is het product aan te schaffen en het wordt de volgende dag al geleverd! Nog maar één dagje last van die vervelende aambeien!

7. Hoe lang duurt het voordat aambeien verdwijnen?

Met de aminozuren, vitamines en mineralen zal dit een stuk langer duren dan met het koelmiddel. Het koelmiddel heeft direct effect en zorgt ervoor dat je gelijk van je pijn af bent.

Wel is het belangrijk om in de toekomst gezond te blijven eten, zodat je de kans op aambeien in de toekomst minimaliseert.

7.1 Conclusie aminozuren, vitamines en mineralen

 • Arginine werkt als genezend middel wanneer iemand al last heeft van aambeien. Doordat arginine genezend werkt en bloedophoping tegen gaat. Echter zal het een langere inwerking nodig hebben dan producten die direct op de aambeien aangebracht kunnen worden.
 • Lysine en vitamine C zorgen voor sterker bindweefsel en draagt zo ook bij een goede genezing. Daarnaast is bij sterk bindweefsel de kans op het ontstaan van aambeien kleiner. Ook hier geldt dat het een langere opname betreft en een langzamere genezing doordat het tabletten zijn en dus niet direct op de aambeien kunnen worden aangebracht.
 • Zink werkt ontstekingsremmend en zorgt zo voor een snellere genezing. Zink zorgt voor genezing maar niet zo effectief als het koelmiddel. Zinkzalf kan wel direct de pijn minder maken en het branderige gevoel stoppen. Alleen het is minder effectief in het vernietigen van de aambei.

7.2 Wat helpt het beste tegen aambeien als je direct resultaat wilt?

Als je direct resultaat wilt kun je het beste het koelmiddel gebruiken. Hiermee schakel je de aambei direct uit en zal het bloeden, de pijn, de jeuk en het branderige gevoel direct afnemen!

Het doet geen zeer en het is speciaal ontworpen door proctologen en gyneacologen. Op dit moment het meest effectieve middel om aambeien te genezen.

Het is eenvoudig en snel te bestellen voor een redelijke prijs via deze link. Je zult er geen spijt van krijgen want je kunt de volgende dag weer lekker zitten!

We hopen dat je een reactie achter laat om te laten weten wat jij van dit middel vond!