Natuurlijke huidverzorging

 • Bericht auteur:
 • Berichtcategorie:Blog
 • Laatste wijziging in bericht:april 10, 2021

1. Aminozuren tegen huidveroudering

Bij aminozuren denk je wellicht niet meteen aan het tegengaan van huidveroudering. Maar deze zuren afkomstig uit eiwitten zijn wel degelijk van belang en kunnen dienen als een natuurlijk middel voor huidverzorging.

Aminozuren worden door veel mensen snel in verband gebracht met sporten en spierherstel. Maar aminozuren kunnen voor veel meer goed zijn dan je denkt en ook zeker voor huidveroudering.

Aminozuren kunnen gebruikt worden als natuurlijke huidverzorging en huidveroudering vertragen. Dat klinkt goed, toch? We leggen je graag uit hoe dit werkt, welke aminozuren je kunt gebruiken en op welke manier.

Op deze pagina:
 1. Aminozuren tegen huidveroudering
 2. Effecten van buitenaf en binnenuit
 3. Huid veroudering tegengaan van binnenuit
 4. Aminozuren die veroudering vertragen
 5. Hoe gebruik je aminozuren
Natuurlijke huidverzorging
Krijg een stralende huid door de juiste voeding.

2. Effecten van buitenaf en binnenuit

Een mooie, gehydrateerde en ”glowy” huid, wie wil dat nou niet? Het gebruik van aminozuren kan je hierbij helpen. Je huid wordt heel je leven lang dagelijks blootgesteld aan een heleboel effecten van buitenaf.

Denk aan weersinvloeden en bijvoorbeeld droge lucht door de airco of verwarming. Daarnaast komen de effecten ook van binnenuit.

Je huid is als het ware een spiegel van je stresslevel en eetpatroon. Ze zeggen niet voor niets: je bent wat je eet. Voedingsstoffen zijn heel belangrijk voor je huid en je huid laat dan dus ook eigenlijk zien hoe gezond je bent.

3. Huid veroudering tegengaan van binnenuit

Aminozuren kunnen je heel erg helpen in het verbeteren van je huid van binnenuit. Veroudering tegengaan doe je dus niet met crèmes die je smeert, maar met aminozuren van binnenuit.

Maar voor we gaan beginnen met uitleggen hoe dit werkt, willen we je eerst vertellen hoe huid veroudering ontstaat:

Je lichaam maakt zelf collageen aan, dit collageen zorgt voor een stevige, elastische en zachte huid. Vanaf het 25ste levensjaar neemt de aanmaak van het collageen langzaam af.

Dit is niet meteen zichtbaar, maar het proces begint dan wel al. Hoe snel de huid veroudering zichtbaar wordt is afhankelijk van de bovengenoemde factoren.

Maar wat is nog beter dan huidverzorging die je huid moet verbeteren? Huidverzorging die ervoor zorgt dat de veroudering vertraagd wordt.

4. Aminozuren die veroudering vertragen

En dat kan dus middels aminozuren. Deze kunnen je huid namelijk helpen collageen aan te blijven maken en ervoor zorgen dat je de stevigheid en elasticiteit bewaard. Je zult inmiddels vast benieuwd zijn geworden welke aminozuren nu van belang zijn als je huid veroudering wilt vertragen. Dit zijn Proline, Glycine, Cysteïne, Methionine, Lysine en Carnosine. We zullen deze aminozuren en hun voordelen één voor één uitlichten.

4.1 Proline: Veroudering gezicht bindweefsel

Proline is het eerste aminozuur waar we meer over willen vertellen. Dit is namelijk een bestanddeel van collageen en zoals je hierboven hebt kunnen lezen: collageen is super belangrijk. Wat proline doet is veroudering van het bindweefsel tegengaan.

4.2 Glycine: onderdeel van collageen

Ook glycine is een onderdeel van collageen en daarom essentieel als je huid veroudering wilt tegengaan.

4.3 Cysteïne: antioxidanten tegen veroudering

Dit aminozuur bevat een heleboel antioxidanten en werkt daarnaast ontgiftend. Dit helpt dus mee aan het beschermen van de huid voor invloeden van buitenaf.

4.3 Methionine: ondersteunende huidverzoring

Methionine heeft niet alleen een positief effect op de huid, maar ook op gebied van haar en nagels kan dit aminozuur ondersteunen. Sterke nagels en een bos met glanzend haar? Dan heb je aan dit zuur een goede!

4.5 Lysine: elasticiteit

Lysine zorgt voor meer elasticiteit in de bloedvaten. Je kunt dit aminozuur ook kennen als (onderhouds)middel tegen een koortslip. Als je dit vaak hebt dan kun je dit gebruiken als onderhoudsmiddel en wanneer je toch een uitbraak krijgt dan kun je een hogere dosis nemen om deze koortslip ook weer zo snel mogelijk te laten verdwijnen.

4.6 Carnosine: krachtige antioxidant

Carnosine wordt gezien als een hele belangrijk in het tegengaan van huidveroudering. Het is een krachtige antioxidant en kan houdt daarnaast vrije radicalen tegen. Ook het afbreken van eiwitten wordt door het gebruik van dit aminozuur afgeremd.

5.Hoe gebruik je aminozuren?

Het klinkt heel ingewikkeld al die namen en werkingen van de verschillende aminozuren. Toch is het helemaal niet lastig om deze aminozuren tot je te nemen.

De basis van je leven is hierin heel belangrijk:

 • Zorg dat je genoeg slaapt, omdat je huid in deze tijd kan herstellen.
 • Eet en leef gezond. Eet genoeg groenten, fruit, eiwitten en gezonde vetten en krijg hiermee veel vitaminen, mineralen en aminozuren binnen.
 • Drink daarbij ook genoeg om gehydrateerd te blijven, want dit is ook aan je huid te merken.
 • Sport, dit zorgt ervoor dat je lichaam en geest fit en actief blijven. Dit is ook mentaal weer belangrijk: zorg ervoor dat je stresslevel niet te hoog wordt of in ieder geval niet te lang blijft.

Als je dit combineert en aanvult met natuurlijke huidverzorging en het gebruiken van aanvullende aminozuren vanaf je 25ste levensjaar dan zal je zien dat de huidveroudering wordt vertraagd en je huid aanzienlijk langer strak, sterk, zacht en elastisch blijft. En dat is natuurlijk precies wat je wilt!