Wat is proline?

Proline is een niet-essentieel aminozuur, wat wil zeggen dat het aangemaakt wordt door ons lichaam. Het aminozuur is voornamelijk belangrijk voor het behouden en bevorderen van een gezonde en stevige huid.

Kernvoordelen proline

  • Draagt bij aan de vorming van collageen, wat zorgt voor een mooie huid, sterke nagels en glanzend haar
  • Anti aging, want houdt onder andere rimpels tegen
  • Beschermt gewrichten en helpt kraakbeen te genezen
  • Houdt het verzwakken van spieren tegen

Werking proline op de huid

De huid is het grootste orgaan van het lichaam en het behoud van een gezonde huid is belangrijk. Dit komt omdat onze huid de eerste immuunafweer is die het lichaam beschermt tegen infectie. Het lichaam gebruikt proline om collageen te synthetiseren en de elasticiteit en dikte van de huid te bevorderen.

proline aminozuur

Een verouderde huid is typisch dunner en minder vezelig door een afname van de collageenproductie. In combinatie met UV-blootstelling en schade door vrije radicalen wordt de huid minder glad en meer gerimpeld. Dit verlies van textuur en structuur versnelt het verschijnen van een verouderde huid.

Uit onderzoek is gebleken dat suppletie met proline, samen met andere belangrijke aminozuren, de collageenproductie kan verhogen.

Collageen vorming met proline

De reden waarom dit aminozuur een belangrijke rol speelt bij een gezonde huid, is omdat het samen met lysine collageen vormt. Collageen is belangrijk voor de elasticiteit van onze huid en maakt onze huid gezond en stralend. Het gaat het verouderingsproces van de huid tegen en voorkomt de vorming van rimpels.

Deze positieve werking van collageen is goed gekend, dat is de reden dat we het in bijna alle anti-verouderingsproducten kunnen terugvinden. Maar collageen heeft ook nog andere functies: het beschermt onze gewrichten en helpt kraakbeen te genezen.

Spieren

Voor sporters is dit aminozuur van groot belang omdat het een grote rol speelt in het behouden van spiermassa. Bij gebrek aan proline kunnen de spieren verzwakken. Hierdoor nemen (top)sporters vaak extra supplementen.

Proline is echter ook te vinden in dierlijke producten. Dat maakt het voor vegetariërs en veganisten net iets moeilijker om voldoende van het aminozuur binnen te krijgen.

Gewrichts- en spierpijn

Dit aminozuur kan helpen tegen gewrichts- en spierpijn. Daardoor wordt het vaak aangeraden bij artritis. Dit aminozuur helpt ook bij de behandeling van haargroeiproblemen.

Proline kopen?

Je kunt goede kwaliteit proline bestellen op bol.com. Vandaag voor 22:00 besteld is morgen in huis. Ze hebben een hoge klanttevredenheid en een goede prijs/kwaliteit verhouding.